Luni trebuia să înceapă, la Înalta Curte de Casație și Justiție, judecarea efectivă a dosarului Romgaz, dosar în care personaje precum Ioan Niculae sau Adriean Videanu sunt acuzați de comiterea mai multor infracțiuni.

Cei doi, alături de Dan Victor Alesandru, Viorel Palașcă, Ioana Apan, Alpar Kramer, Francisc Toth, Lucian Adrian Stancu, Marius Leonte Veza, Lucia Ionașcu și persoana juridică SC Interagro SA sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Grupul este acuzat că a pus umărul la devalizarea Romgaz în favoarea Interagro, compania controlată de Ioan Niculae primind de la stat gaze naturale la prețuri mult sub cele ale pieței.

Trimiterea în judecată s-a făcut în iunie anul trecut, iar acum trebuia să înceapă procesul propriu-zis.

Dar, surpriză, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au demolat pur și simplu dosarul întocmit de procurorii DIICOT.

Astfel s-a decis returnarea dosarului la DIICOT, procurorii având cinci zile la dispoziție pentru a elimina o mulțime de probe considerate nelegale.

S-a constatat, printre altele, nulitatea a peste 80 de convorbiri telefonice și comunicări, stabilindu-se excluderea din materialul probator a proceselor verbale de redare a convorbirilor telefonice şi comunicărilor, precum şi înregistrările acestora fixate pe suporţii optici.

De asemenea, s-a decis excluderea unor rapoarte financiar-contabile, extrase de cont și situații financiare, procurorii DIICOT având termen de cinci zile să remedieze neregularitățile și să decidă dacă mai mențin trimiterea în judecată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version