Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITIC: Guvernul Ciucă a aprobat rectificarea bugetară / CEC primește un împrumut de 1,4 miliarde de lei / S-au tăiat bani de la Transporturi, Agricultură, Economie, Digitalizare / 

Breaking News:

Încă o plângere penală pe numele lui Tudorel Toader

Sindicaliștii din Penitenciare au anunțat, marți, că au depus o nouă plângere penală, a doua, pe numele lui Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Ca și în prima plângere, oamenii îl acuză pe Tudorel Toader de abuz în serviciu, respectiv că refuză cu rea voință să pună în aplicare legea care ar permite angajaților din penitenciare să fie plătiți pentru orele suplimentare muncite.

“Concret, prin art. 13, alin. 2 din Ordinului ministrului justiţiei nr. 2721/C/10.07.2018, ministrul Toader interzice în mod ilegal plata a peste jumătate din orele suplimentare nerecuperate sub pretextul că s-ar plăti deja o majorare pentru lucrul în zile de repaus săptămânal, deşi legea prevede în mod expres că aceste două drepturi se aplică distinct, situaţiile juridice pentru care se acordă fiind diferite (art. IV alin. 6 din Legea 79/2018)”, este mesajul transmis de sindicaliști.

Aceștia susțin că ar avea de recuperat până acum în jur de 45 de milioane de lei, sumă la care se adaugă lunar prejudicii de 1,2 milioane de lei.

La sfârșitul lunii iunie, sindicaliștii susțineau că Tudorel Toader este obligat ca în termen de 30 de zile să ia măsuri pentru remedierea situației, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, ministrul Justiției se va alege cu câte o plângere penală pentru fiecare lună de întârziere.

Deocamdată, Tudorel Toader a ajuns la a doua plângere penală, dar, de această dată, sindicaliștii îi solicită acestuia și demisia acuzându-l de ‘incompetență și acțiuni ilegale’.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv