UPDATE: Cherecheș ar fi fugit din țară pe la Vama Petea, potrivit unor surse, astfel că Poliția va cere mandat european de arestare pe numele acestuia.

Încă un fugar „de lux” se sustrage încarcerării: primarul Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire generală de Poliție, vineri, la puțin timp după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Cătălin Cherecheș se afla sub control judiciar cu interdicția de a părăsi țara, astfel că polițiștii ar fi trebuit să îl supravegheze permanent, chiar dacă primarul s-a prezentat la secție să dea cu susbsemnatul luni, 20 noiembrie.

În mod normal, Cherecheș era dat în consemn la frontierele țării. Însă și Sebastian Ghiță a fost scăpat de polițiștii de frontieră, deși se afla în aceeași situație – supravegheat permanent de polițiștii de la„filaj”.

Cherecheș a încercat în repetate rânduri, dar fără succes, să strămute procesul la altă instanță de judecată, pentru a trage de timp și a obține prescrierea faptelor, care s-ar fi împlinit peste câteva luni.

În urmă cu două săptămâni, soacra lui Cherecheș a încercat să mituiască președinta completului de judecată, pentru a-i aplica o pedeapsă mai blândă, și a fost prinsă în flagrant, iar apoi arestată preventiv.

Socrii primarului Cherecheș reținuti de DNA au fost arestați, după flagrantul cu încercarea de miture a judecătoarei

Pe lângă pedeapsa de 5 ani de închisoare, Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Marco Wermelinger, Doru Adrian Mihai şi Sorinel Mihai, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pentru dare de mită, iar Nicolae Dan Trifa pentru complicitate la dare de mită.

Procurorii DNA l-au acuzat că, în cursul anului 2013, Cătălin Cherecheş, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a pretins, a acceptat şi a primit de la afaceriștii menţionaţi mai sus diverse sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu.

De asemenea, în perioada ianuarie 2011 – iunie 2013, Cătălin Cherecheş, în calitate de deputat, până la data de 30 mai 2011, şi, ulterior, primar de Baia Mare, a efectuat în cadrul unei societăţi comerciale ca administrator de fapt/împuternicit al administratorului de drept mai multe operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţiile pe care le deţinea: a negociat şi încheiat contracte, a emis facturi etc.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version