Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Infringement: Comisia Europeană cere României transpunerea corectă a Directivei privind combaterea spălării banilor

Comisia Europeană a decis joi iniţierea unei proceduri de infringement, trimiţând României o scrisoare oficială de punere în întârziere şi Slovaciei o scrisoare oficială suplimentară de punere în întârziere pentru transpunerea incorectă a celei de-a patra şi a cincea Directive 2008/98/EC privind combaterea spălării banilor (4th and 5thAML).


România şi Slovacia au notificat transpunerea completă a Directivei. Cu toate acestea, Comisia a identificat mai multe cazuri în care nu a fost transpusă corect Directiva în legislaţia naţională. În cazul României, acest eşec afectează, printre altele, aspecte fundamentale, cum ar fi existenţa unui regim efectiv de sancţiuni atunci când sunt introduse date incorecte în registrul naţional al proprietarului beneficiar.

Reglementările de combatere a spălării banilor sunt esenţiale în lupta contra spălării banilor şi finanţării terorismului. Lacunele legislative care apar într-un stat membru au un impact asupra UE. De aceea, normele UE ar trebui implementate şi supravegheate eficient pentru a combate infracţionalitatea şi pentru a proteja sistemul nostru financiar, apreciază Comisia Europeană.

Fără răspunsuri satisfăcătoare din partea României şi Slovaciei în termen de două luni, Comisia poate decide să continue procedura de infringement şi să trimită un aviz motivat. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv