Ana Maria Pătru, fosta șefa a Autorității Electorale Permanente, a fost trimisă anul trecut în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Ana Maria Pătru este acuzată că a luat șpagă o mașină și un apartament de la Irina Socol, fondatoarea companiei SIVECO, pentru a se asigura că această firmă prinde mai multe contracte cu statul, iar contractele respective se desfășoară în condiții avantajoase pentru SIVECO.â

Ulterior, însă, fosta șefă a AEP a făcut o serie de acuzații dure la adresa procurorilor DNA. Ana Maria Pătru a spus, printre altele, că a primit informații conform cărora trimiterea ei în judecată s-a dorit a fi “o lovitură la adresa PSD, deși eu nu am făcut niciodată parte din acest partid”.

Mai mult, Ana Maria Pătru i-a acuzat pe procurorii DNA că “mi-au cerut să-i denunț pe Liviu Dragnea, Sebastian Ghiță și Victor Ponta. Deși pe Ghiță l-am văzut de două ori în viața mea, iar până și procurorii DNA știau că n-am nicio treabă cu Ponta”.

De la aceste acuzații făcute de Ana Maria Pătru, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu și a anunțat că “inspectorii judiciari desemnați în cauză urmează să efectueze verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare de către procurori de la DNA — ST Ploiești”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version