Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Iohannis, mut la întrebarea de ce nu a ieșit public după votul PNL-PSD-UDMR pe Legea avertizorilor de integritate

Președintele Klaus Iohannis s-a codit să spună de ce nu a ieșit public cu o declarație după ce proiectul Legii avertizorilor de integritate a fost mutilat de PNL, PSD și UDMR la votul final din Camera Deputaților, miercurea trecută.

Întrebat despre acest aspect marți, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, Iohannis a spus că legea a fost atacată la CCR (de parlamentarii USR – n.r.):

„Această situaţie este una, cum se spune, în evoluţie. Parcursul legii nu s-a terminat. Da, s-a votat. Cunosc foarte bine ce s-a vehiculat în spaţiul public, am o opinie despre aceste lucruri, însă acum, la momentul în care vorbim, legea este la Curtea Constituţională pentru o analiză pe constituţionalitate, a primit şi un termen când se va dezbate, după care fie se întoarce în Parlament, fie vine la mine şi atunci voi uza de instrumentele de care dispune preşedintele. Pentru mine este foarte important ca această lege care transpune o directivă europeană să fie o lege bună, să transpună directiva nu doar în litera, ci şi în spiritul ei şi să avem o situaţie cu care realmente putem să ne ajutăm în continuare. După părerea mea, orice alt comentariu şi orice altă discuţie sunt premature în această etapă în care ne aflăm acum. Sunt convins că în final vom avea o lege care are o formă bună”.

CCR în noua formulă, cu aceleași metehne: Decizia pe Legea protecției avertizorilor de integritate, plasată abia pentru 21 septembrie
49 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv