Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au reușit să-l captureze, duminică, pe unul dintre cei mai căutați infractori din România.

Ionelas Carpaci este cel mai cunoscut membru al clanului cu acelasi nume (sursa foto renasterea.ro)

La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad a fost prins Ionelaș Cârpaci, lider al romilor din Timișoara, personaj care fusese dat în urmărire internațională în urmă cu aproape doi ani.

Conform opiniatimisoarei.ro, Ionelaș Cârpaci a fost condamnat, în iunie 2016, la 7 ani și două luni de închisoare și plata unor despăgubiri de 1,5 milioane de euro.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea sub forma complicității, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la uz de fals în formă continuată, uz de fals în formă continuată și folosirea instrumentelor oficiale false, în formă continuată.

Ionelaș Cârpaci a fost artizanul acțiunii prin care membrii clanului Cârpaci au pus stăpânire pe zeci de clădiri, majoritatea monumente importante sau sediile unor instituții importante, din municipiul Timișoara.

De remarcat că interlopul nu a fost prins în urma unei acțiuni în forță. El a plătit tribut intenției de a se întoarce în țară.

A fost prins în momentul în care vroia să intre în țară la bordul unui autoturism înmatriculat în Germania. Ionelaș Cârpaci venea de la Frankfurt și credea că poate păcăli autoritățile după ce și-a schimbat numele în Ionel Sandner.

Ionelaș Cârpaci a fost încarcerat la Penitenciarul Timișoara.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version