Acuzat că a folosit documente false pentru a obţine fonduri europene de circa 300.000 de euro, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost plasat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub control judiciar.

IPS Teodosie (sursa foto tvlitoral.ro)
IPS Teodosie (sursa foto tvlitoral.ro)

Una dintre obligaţiile controlului judiciar este ca ÎPS Teodosie să se prezinte constant la sediul Poliţiei din Constanţa, sediu la care a şi ajuns joi dimineaţa.

Nu este prima oară când ÎPS Teodosie merge să dea cu subsemnatul. Ca de fiecare dată, prelatul a epatat din nou şi a mers la Poliţie însoţit de o gardă alcătuită din circa 30 de preoţi de la Arhiepiscopia Tomisului.

Neoficial, prezenţa preoţilor este pentru a-l ţine pe Teodosie la distanţă de jurnalişti. De altfel, arhiepiscopul Tomisului nu a dorit să dea nicio declaraţie.

În acest dosar, ÎPS Teodosie a fost acuzat şi de luare de mită, respectiv că ar fi luat şpagă pentru a angaja o persoană la Arhiepiscopie cu acte în regulă. Ulterior, acuzaţia a fost demontată de magistraţi care au precizat că nu există temei pentru ca Teodosie să fie pus sub control judiciar şi pentru luare de mită.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version