Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, luni, să le prelungească mandatele de arest preventiv ale israelienilor Weiner Ron şi David Geclowicz cu încă 30 de zile.

kovesi 2

Cei doi israelieni au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi că fac parte dintr-o agenţie israeliană de securitate care avea ca obiectiv spionarea Laurei Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Geclowicz şi Ron sunt acuzaţi că, în colaborare cu alţi doi angajaţi ai firmei de securitate Black Cube, au spart căsuţele de mail ale unor apropiaţi ai şefei DNA şi i-au terorizat pe aceştia cu telefoane insistente prin care solicitau date şi detalii despre tot felul de dosare instrumentate de DNA.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version