Procurorul Ciprian Man de la DNA Oradea este audiat joi la Secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, după ce judecătoarea Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea, a depus plângere penală împotriva sa.

Florica Roman judecător

Cristian Man a mai fost audiat și miercuri, în dosarul deschis ca urmare a înregistrărilor difuzate de un avocat în urmă cu o săptămână. 

În convorbiri, despre care avocatul Răzvan Doseanu spune că nu știe dacă sunt autentice, mai multe persoane, despre care se spune că sunt procurori ai DNA Oradea, vorbesc despre “liniștirea” judecătorilor. Însă procurorii susțin că nu au amenințat pe nimeni.

Cinci procurori de la DNA Oradea, audiați la Secția specială în dosarul presupuselor abuzuri

Judecătoarea Florica Roman a fost trimisă în judecată în 2 iulie 2014 de DNA Oradea, sub acuzația de trafic de influenţă şi favorizarea făptuitorului, într-o anchetă care viza modul în care un bărbat condamnat la 2 ani și 8 uni de închisoare pentru o tentativă de viol a fost scăpat de executarea pedepsei, printr-o serie de decizii despre care procurorii DNA Oradea spuneau că ar fi fost pe acte fabricate.

Concret, este vorba de o contestaţie în anulare la decizia de condamnare pronunțată în anul 2010.

 

Dosarul a fost trimis de DNA Oradea în faţa instanţei în 2 iulie 2014, potrivt unui comunicat de presă al DNA (vezi aici).

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a retrimis dosarul, în februarie 2016, pentru refacerea rechizitoriului.

Preluat de structura centrală a DNA,  dosarul a clasat, pe motiv că faptele nu există.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version