Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:
Fostul lider PSD nu îi înduplecase pe magistrații din București - care i-au respins definitiv, în 27 mai, cererea de eliberare condiționată -, dar acesta i-a convins pe cei din Giurgiu să răstoarne sentința

Judecătorii din Giurgiu l-au eliberat pe Dragnea din închisoare cu 1 an și 4 luni mai devreme

Judecătorii de la Tribunalul Giurgiu l-au eliberat din închisoare pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea, cu un an și 4 luni mai devreme, deși există o sentință a Tribunalului București care i-a respins definitiv acestuia, în 27 mai, solicitarea de eliberare condiționată.

Astfel, Dragnea iese din pușcărie după ce a ispășit doar 2 ani și 2 luni din condamnarea de 3 ani și 6 luni pentru angajările fictive la Protecția Copilului Teleorman.

„Iată că am găsit niște judecători care au judecat după măsura legii”, a declarat avocata Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Dragnea.

UPDATE: Este vorba despre judecătoarele Adriana Pencea şi Oiţa Ghiţă, care au scris în motivare că Dragnea „a avut comportament exemplar” în perioada detenției.

Doar că nu și-a recunoscut niciodată faptele, așa cum a declarat și în momentul eliberării.

Judecătoarele care l-au eliberat pe Dragnea deși nu și-a recunoscut faptele: Este dreptul lui la exprimare

Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință de magistrații din Giurgiu. Acesta i-a convins că s-a reabilitat în perioada de detenție.

Pe 27 mai, Tribunalul București a motivat respingerea cererii de eliberare condiționată: „Instanța nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, admițând contestația lui Dragnea, iar procesul a fost mutat la Tribunalul Giurgiu. Dosarul a fost repartizat judecătoarei Ana Lazăr, însă aceasta a făcut cerere de abţinere, fiind înlocuită cu un alt magistrat.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019.

El nu va putea să ocupe timp de 3 ani funcția de lider politic, dar nici pe cea de președinte al vreunui Consiliu Județean – calitate în care a comis infracțiunile.

Totodată, Dragnea a fost trimis în judecată, în luna mai a.c., într-un nou dosar.

DNA: Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul vizitei în SUA

În ancheta DNA se mai află dosarul Teldrum, care însă trenează de 4 ani.

633 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv