Judecătorii Tribunalului Vaslui l-au eliberat condițioant, luni, după doar 5 ani din pedeapsa de 10 ani de închisoare, pe Silviu Burada, ultimul violator dintre cei 7 ai fetei luate cu mașina și dusă cu forța pe câmp, când se întorcea de la școală, în noiembrie 2014.

Arhivă sursă foto cugetliberro
 
Procurorii nu au contestat eliberarea condiționată decisă deja de instanța inferioară, astfel că termenul a expirat luni.
 
Cazul celor 7 violatori din Văleni, județul Vaslui, a fost relatat pe larg în presă la acea dată, după ce o judecătoare nu a dispus arestarea lor preventivă, iar familiile lor au început să o amenințe pe fată și să-i intimideze părinții.
 
Unul dintre violatori, cel care conducea mașina, o opriseră din drum pe fată și i-a propus să o ducă acasă cu mașina. după ce a urcat, el și-a sunat 6 prieteni, care au violat-o timp de mai multe ore pe un câmp și au obligat-o să bea țuic, apoi au abandonat-o lesinată în frig, pe câmp. 
 
În urma articolelor din presă și a reacției dure a societății civile, Curtea de Apel Iaşi i-a condamnat definitiv, între 6 şi 10 ani de închisoare, pe cei şapte tineri din Văleni.
 
De-a lungul timpului, ei au ieşit din închisoare, Începând din vara anului 2018, șase dintre cei 7 violatori au fost eliberați condiționat, rând pe rând, beneficiind și de Legea recursului compensatoriu. 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version