Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a atacat în termeni duri decizia parlamentarilor de la Putere de a face modificări la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Într-o intervenţie avută la Digi 24, şefa DNA a ţinut să precizeze că “problema este simplă. Dacă aceste modificări intră în vigoare, DNA se desfiinţează. Pentru că nu vom mai putea investiga infracţiunile de corupţie”.

Laura Codruţa Kovesi a dat un exemplu cât se poate de edificator: “Dacă primim o sesizare că un primar sau un director de instituţie urmează să primească o mită, el trebuie anunţat că va fi cercetat pentru acest lucru. Păi în cazul acesta ce să mai investighezi? Imaginaţi-vă că suni o persoană care a cerut mită. Este absurd şi ridicol”.

Şefa DNA susţine că o mare greşeală o reprezintă imposibilitatea de a folosi în alt dosar rezultatele percheziţiilor informatice.

“Dacă ridicăm un calculator şi, pe lângă documentele pe care le căutăm şi mailurile care ne interesează găsim fişiere video cu o crimă sau cu pornografie infantilă, nu putem face nimic cu acele fişiere. Dimpotrivă, noi ar trebui să le distrugem fără a lua vreo măsură”, a arătat şefa DNA.

Nu în ultimul rând, Laura Codruţa Kovesi acuză şi faptul că “interdicţia organelor de anchetă de a verifica anumite baze de date ne aduce în situaţia ca poliţiştii şi procurorii să nu poată verifica cine este proprietarul unei maşini implicate într-un accident mortal”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version