Judecătoria Slatina a respins, joi, ca neîntemeiată, solicitarea procurorului general interimar, Bogdan Licu, de interzicere a părăsirii țării de către Sorina, fetița adoptată de familia de români stabilită în SUA.

Astfel, Sorina va părăsi România, deoarece sentința este executorie – chiar dacă poate fi contestată în termen de 5 zile..

Procuroarea Mihaiela Iorga Moraru, de la Secția specială, a știut că ține ilegal pașaportul fetiței adoptate, astfel că l-a înapoiat încă de ieri Serviciului de pașapoarte Dolj, de unde îl ceruse procurorul general interimar al României, Bogdan Licu.

Amintim că Licu a făcut 4 acțiuni în instanță: pentru suspendarea și revizuirea adopției Sorinei, pentru strămutarea deciziei de la Curtea de Apel Craiova – toate fiind respinse -, precum și o ordonanţă preşedinţială pentru interzicerea părăsirii țării de către fetița de 8 ani.

Această ultimă acțiune a fost pasată de patru instanțe, Judecătoria Slatina fiind a cincea, după ce Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt și-au declinat competența.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version