Marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a judecat un nou termen din dosarul în care Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, este acuzată că a pus umărul la acordarea unor despăgubiri supraevaluate către afaceristul Gheorghe Stelian.

Gheorghe Stelian a încasat despăgubiri cu peste 62 de milioane de euro mai mari pentru un teren supraevaluat, iar reprezentanții ANRP-ului care au aprobat plata au ajuns pe mâna procurorilor.

Acuzată de abuz în serviciu și luare de mită și condamnată deja în două dosare penale, Alina Bica s-a refugiat în Costa Rica și se dă lovită, acuzând probleme medicale care o împiedică să apară în fața magistraților.

Bica a transmis prin intermediul avocatului că are probleme grave de sănătate și nu se poate deplasa pe distanțe lungi pentru că nu are permisiunea medicilor de a sta prea mult în poziția șezut.

La termenul de marți, avocatul Alinei Bica a mers din nou pe această carte și a solicitat inclusiv dispunerea unei expertize medico-legale și înființarea unei comisii rogatorii.

Mai mult, avocatul fostei șefe a DIICOT a solicitat ca ședința de judecată să se facă la secret, pentru ca populația să nu mai afle de manevrele oculte ale trimișilor Alinei Bica.

Însă fosta șefă a DIICOT a încasat o lovitură dură. Judecătorul a anunțat că nu mai crede în acest scenariu și a respins solicitările venite din partea oamenilor Alinei Bica.

“ÎCCJ respinge ambele cereri, considerând că actele medicale depuse la dosar nu pot demonstra imposibilitatea prezentării în instanţă. Din poze, acelea sunt urme de ventuze. Înţeleg că domnul avocat s-a supărat, dar nici instanţa nu acceptă să primească tot felul de notificări pe aspecte de notorietate. Instanţa a considerat că pacienta nu e în imposibilitate de deplasare. Sunt şi alte mijloace de transport”, este mesajul ferm transmis de șefa completului de judecată.

De altfel, și procurorul Direcției Naționale Anticorupție prezent la fața locului a ținut să precizeze că “actele medicale nu consemnează nimic. Sunt doar niște recomandări medicale, nici măcar un diagnostic. Nu se fac precizări cu privire la imobilizarea pacientei. Apreciem că nu există argumente obiective sau probe care să ateste că inculpata nu poate veni îndată în fața instanțelor”.

Există informații conform cărora problemele de sănătate invocate ar fi niște banale dureri de spate, eventual cel mult un început de hernie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version