Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, vineri, ca Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, să rămână după gratii.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatv.net

Secureanu a fost arestat preventiv pentru luare de mită şi delapidare, însă a contestat măsura respectivă. Totuşi, magistraţii i-au respins contestaţia şi au decis ca acesta să rămână după gratii, Secureanu fiind considerat un pericol public din cauza comportamentului violent.

Fostul manager al Spitalului Malaxa este acuzat că şi-a însuşit importante sume de bani din patrimoniul unităţii spitaliceşti, aproape două milioane de lei în total.

Conform procurorilor DNA, “pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituţiei publice sumele de bani astfel delapidate, suspectul Secureanu Adrian Florin a cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar-contabil, serviciul achiziţii, serviciul administrativ) să întocmească în fals documente justificative (facturi şi chitanţe). În acest scop, directorul spitalului s-a folosit de două societăţi comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT şi prestatori de servicii de reparaţii şi mentenanţă calculatoare ai spitalului. Din cercetări a rezultat că, în realitate, cele două societăţi nu au avut niciodată contracte cu Spitalul Malaxa, nu au prestat niciun serviciu şi nu au livrat niciun fel de bunuri instituţiei publice”.

În plus, Secureanu este acuzat că a primit servicii turistice în valoare de peste 800.000 de lei de la reprezentanţii unei societăţi comerciale ce avea atribuite contracte de achiziţie directă cu spitalul.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version