La mai bine de doi ani şi jumătate de când s-a făcut trimiterea în judecată, dosarul “RCS-RDS” aşteaptă miercuri un prim verdict.

Dan-Voiculescu_1-182x300

UPDATE 11.45: Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis să amâne luarea unei decizii în acest dosar pentru 12 mai.

 

Este dosarul în care Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, Dan Voiculescu şi fiica acestuia, Camelia Voiculescu, sunt acuzaţi că l-au şantajat pe Ioan Bendei, administratorul RCS-RDS.

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Alexandrescu, acuzat de şantaj, “a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat”.

Mai mult, procurorii DNA susţin că, deşi sunt acuzaţi în mod oficial de complicitate la şantaj, Dan Voiculescu şi Camelia Voiculescu sunt personajele principale ale dosarului, cele care au pus la cale întreaga acţiune.

La ultimul termen din dosar, procurorii DNA au cerut cel puţin câte 5 ani de închisoare pentru fiecare dintre cei trei inculpaţi, susţinând că “ar trebui luat ca exemplu cazul lui Dan Diaconescu, personaj care a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare pentru un şantaj comis prin intermediul unor mijloace mass-media”.

Indiferent care va fi decizia de miercuri, este de aşteptat ca toate părţile implicate să depună contestaţii. De remarcat că Dan Voiculescu a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti cu duba, el fiind transportat de la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru infracţiunile comise în dosarul ICA.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version