Fostul primar PSD al Constanței, Radu Mazăre, care a fugit de doi ani în Madagascar, a depus luni, prin avocați, o contestație în anulare la condamnarea definitivă de 9 ani pronunțată de un complet de 3 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Radu Mazăre a fugit în Madagascar în 2017 înainte de Crăciun în timp ce se afla sub control judiciar

Cererea se află în cameră preliminară, iar până în prezent nu a fost stabilit un termen de judecată.

Amintim că judecătorii Curții Constituționale au decis, într-o sesizare a unui lat condamnat de lux, liderul PSD Liviu Dragnea, că toate completurile de 5 de la instanța supremă au fost alcătuite nelegal în ultimii 5 ani.

Însă cum Mazăre a fost condamnat de un complet de 3 judecători, el nu va avea șansa penalilor de rang mai înalt decât el – precum Dănuț Șova, Alina Bica sau Elena Udrea – ale căror condamnări definitive au fost anulate de instanța supremă, iar apelurile li se rejudecă la alte completuri.  

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat definitiv pe Mazăre, în 8 februarie anul acesta, la 9 ani de închisoare, pentru retrocedarea ilegală a plajelor din Mamaia.

La instanța de fond – Curtea de Apel București -, Mazăre primise o condamnare de doar 4 ani de închisoare cu suspendare, ce a fost  pronunțată de judecătoarea Cornelia Corina Gherghișan (fostă Dăescu, în prezent Mîndrilă).

UPDATE! Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare! Nicușor Constantinescu și Borcea, câte 5 ani

Cristian Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare și s-a predat, el revenind în pușcărie după ce a fost eliberat condiţionat în urmă cu câteva luni.

În același dosar a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța (3 ani cu suspendare în primă instanță), el aflându-se deja în închisoare, pentru o condamnare de 5 ani într-un alt dosar.

Un alt condamnat la închisoare cu executare, Dragoș Săvulescu, care a “încasat” 5 ani și 6 luni, după ce primise doar 3 ani cu suspendare de judecătoarea Gherghișan de la Curtea de Apel București (CAB), a dispărut din țară și este urmărit internațional.

Dragoș Săvulescu, dat în urmărire în 193 de țări pentru condamnarea de 5 ani și 6 luni de închisoare
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version