Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă trimiterea în judecată a Domnicăi Anca Grigorescu, fost medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor.

judge

Domnica Anca Grigorescu este considerată personajul principal al dosarului în care peste 100 de persoane au dat şpăgi pentru a obţine pensii de invaliditate.

De altfel, procurorii DNA susţin că medicul din Bihor a încasat 158 de şpăgi în valoare totală de peste 27.000 de lei.

“Banii respectivi au fost primiţi de inculpată în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuţiile sale de serviciu respectiv în legătură cu: emiterea deciziilor medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor care au solicitat încadrarea într-un grad de invaliditate; efectuarea revizuirii medicale a pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţă; prelungirea concediului medical peste 90 de zile”, se arată în comunicatul dat publicităţii de DNA.

Alături de Domnica Anca Grigorescu a fost trimis în judecată, tot în stare de libertate, şi Ladislaus Johannes Pelle, fost asistent medical în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor.

Pelle este acuzat de luare de mită în formă continuată (10 acte materiale), complicitate la luare de mită în formă continuată (24 acte materiale) şi dare de mită în formă continuată (3 acte materiale).

În legătură cu acesta, procurorii DNA propun următorul scenariu: “Inculpatul Pelle Johannes Ladislaus a primit de la inculpata Grigorescu Anca Domnica mai multe sume de bani obţinute de aceasta din urmă în modalitatea amintită, aspect cunoscut de asistentul medical. Totodată, inculpatul Pelle Johannes Ladislaus a preluat de la pacienţi acte medicale şi sume de bani, pe care ulterior le-a remis inculpatei Grigorescu Anca Domnica.

În acelaşi context, inculpatul Pelle Johannes Ladislaus a primit în mod repetat, de la o parte din persoanele care s-au prezentat la cabinetul medical Grigorescu Anca Domnica, în scopul menţionat mai sus, sume de bani din a căror valoare s-a putut stabili în mod cert doar suma totală de 1.122 lei. Aceşti bani au fost primiţi de inculpat în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de asistent medical privind asigurarea activităţii de secretariat la cabinetul medical, la completarea deciziilor medicale în conformitate cu criteriile de diagnostic clinic şi funcţional, la întocmirea şi evidenţa dosarelor existente etc.

În datele de 12 mai 2015, 03 şi 11 iunie 2015, inculpatul Pelle Johannes Ladisalus i-a remis unui alt medic, în cabinetul acestuia, mai multe sume de bani care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care priveau aceleaşi aspecte, menţionate mai sus”.

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Bihor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version