Teodor Meleșcanu, președintele demisionar al Senatului (după ce Curtea Cosntituțională a decis că acesta ocupă ilegal funcția), a fost audiat la DNA, joi dimineață, în dosarul deschis după ce fostul agent guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu, a schimbat apărarea statului român în cazul Dragnea vs. România, în perioada în care Meleșcanu era ministru de Externe.
 
 
 
Este pentru a doua oară când este audiat, ca martor, în acest dosar.
 
La ieșirea din sediul DNA, Meleșcanu le-a spus jurnaliștilor că nu știe de ce Victor Mocanu a susținut în fața CEDO argumentele lui Liviu Dragnea: “În niciun caz nu se pune problema cenzurii, pentru că agentul CEDO este numit de către Guvern şi are deplina capacitate să promoveze interesele României. Deci, nu există niciun fel de cenzură, niciodată, nici înainte când erau alţii pe această poziţie şi nici după numirea domnului Mocanu. (…) Eu nu primeam informaţii despre dosare. El îşi făcea treaba. Dacă era nevoie, puteam să discutăm, dar niciodată nu m-am implicat în formularea întâmpinărilor”.
 

“Niciodată nu am discutat cu domnul Dragnea pe această temă”, a mai susținut Meleșcanu.

Întrebat de jurnaliști dacă va mai fi audiat în acest dosar, fostul ministru a spus că speră să nu fie cazul, dar “te poți aștepta când esti om politic în campanie electorală”.

Meleșcanu a mai susținut că, potrivit legislatiei, agentul guvernamental la CEDO “este responsabil pentru ceea ce semnează, iar dacă a greșit sau nu a gresit va stabili ancheta”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version