Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost audiat la DNA, marți, în dosarul în care directorul general interimar al companiei de stat CFR SA, Simu-Alexandru Ion, și directorul general adjunct tehnic al instituției, Ceşa Petru, au fost puși sub urmărire penală, cu o zi înainte.

Potrivit procurorilor anticorupție de la DNA Timișoara, cei doi ar fi recurs la mai multe fapte de corupție, începând din luna aprilie a anului 2022.

Concret, aceștia ar fi concediat un avertizor de integritate care a denunțat mai multe infracțiuni. „Acţionând în această manieră, cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalţi angajaţi din subordine pentru ca pe viitor suspecţii să nu se mai vadă expuşi “riscului” ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA”.

Simu este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei, iar Ceşa, de abuz în serviciu, în formă continuată, şi uzurparea funcţiei.

Detalii despre infracțiunile comisede cei doi, aici:

DNA: Șeful CFR SA, Simu-Alexandru Ion, urmărit penal împreună cu adjunctul tehnic

La finalul audierii, instituția condusă de Grindeanu a transmis un comunicat:

„Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a fost citat, astăzi 17 ianuarie 2023, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, în calitate de martor și a dat o declarație în fața procurorilor.

Ministrul a fost întrebat în legătură cu un dosar instrumentat de către DNA.

Sorin Grindeanu a subliniat că, în calitatea sa de  ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului.

Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru, la minister, se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative.

Totodată Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version