Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a ajuns, marţi dimineaţa, la Curtea de Apel Bucureşti.

lia-olguta-vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu urmează să fie audiată în dosarul în care este acuzată că a cerut bani de la afacerişti din Craiova pentru a-şi finanţa campania electorală de la alegerile locale din 2012.

Acuzată în mod oficial de luare de mită şi spălare de bani, Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată în iulie anul trecut.

Înainte de a da, marţi, ochii cu magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti, ministrul Muncii a atacat, ca de obicei, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aducându-le aceleași acuzații.

“Cred că este o nouă premieră care se întâmplă în acest dosar. După cum foarte bine aţi văzut şi dumneavoastră, este dosarul premierelor, pentru că de fiecare dată ce se întamplă în cazul meu nu mai apăruse cel puţin în spaţiul public. Este posibil să li se fi întâmplat şi altora, dar nu s-au putut apăra la fel de bine ca mine în spaţiul public. S-a început cu încălcarea dreptului la apărare şi sunt deja mai mulţi judecători care au contestat acest lucru. Timp de 20 de zile eu nu am putut să îmi văd dosarul şi în această perioadă a trebuit să mă apăr pentru libertatea mea în două instanţe. De asemenea, s-au falsificat probe în cazul meu, stenograme falsificate şi sigur aşteptăm să ajungem pe fond ca să putem şi să dovedim acest lucru. S-au luat oameni de pe stradă nevinovaţi, duşi în hoteluri şi anchetaţi în hoteluri ca să mă denunţe pe mine. Toate aceste abuzuri s-au întâmplat în dosarul meu şi judecătorii le-au văzut până acum şi iată că ajungem în situaţia absolut aberantă în care vine procurorul şi recuză judecătorul pentru că i se pare că nu judecă aşa cum vrea procurorul. Probabil cei de la DNA trebuie să recuze toţi judecători din această ţară pentru că nu cred că este judecător corect care să nu dea aceiaşi soluţie ca cei dinaintea lor”, a afirmat ministrul Muncii la sosirea la Curtea de Apel Bucureşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version