Condamnat anul trecut la 4 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență în favoarea interlopului Bercea Mondial, Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României, Traian Băsescu, a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

sursa foto nasul.tv

Mircea Băsescu a încercat deja de două ori până acum să obțină eliberarea condiționată. De fiecare dată magistrații de la Judecătoria Medgidia i-au dat dreptate, dar judecătorii de la Tribunalul Constanța au întors decizia și au decis ca Mircea Băsescu să rămână după gratii.

Iar acum, fratele fostului președinte al României a decis să schimbe tactica. Mircea Băsescu a depus, prin oamenii săi, o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Mircea Băsescu dă în judecată statul român din cauza condițiilor precare în care a fost încarcerat.

“Sentința Tribunalului Constanța nu are nicio legătură cu justiția, nu considerăm că are acoperire legală. Vom formula o plângere la CEDO, vom formula și o sesizare către CSM, să vedem în ce măsură judecătorul a respectat toate dispozițiile legale. Chestiunea eliberării condiționate în țara noastră este foarte discutabilă, politica penală a statului nu este luată în considerare de judecătorii care resping solicitările de eliberare condiționată, în condițiile în care toate, absolut toate dispozițiile legale au fost respectate, au fost îndeplinite toate condițiile obiective prevăzute de lege pentru ca inculpatul să fie pus în libertate. Am arătat situația domnului Mircea Băsescu care are probleme de sănătate și căruia nu i se acordă îngrijirile medicale în penitenciar și este nevoit să-și cumpere singur medicamentele pentru inimă în condițiile în care penitenciarul nu îi poate pune la dispoziție medicamentele prescrise de medic”, a fost mesajul transmis de avocatul lui Mircea Băsescu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version