Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României, Traian Băsescu, a făcut o nouă cerere de a fi eliberat condiționat.

Mircea Basescu (sursa foto telegrafonline.ro)

Condamnat în iunie anul trecut la 4 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, după ce a încasat 250.000 de euro de la Bercea Mondial pentru a-l scoate pe acesta din închisoare, Mircea Băsescu este, deja, la a doua cerere de eliberare condiționată, deși nu a stat decât un an în închisoare.

Mircea Băsescu mizează, ca orice condamnat redutabil, pe vârstă, boli, comportament ireproșabil, cărți scrise și perioada petrecută în arest preventiv sau arest la domiciliu, perioadă care se scade, practic, din condamnare.

În octombrie anul trecut, Judecătoria Medgidia i-a admis cererea de eliberare, dar Tribunalul Constanța, după ce l-a ținut în joc de glezne, l-a executat în primăvara acestui an, admițând contestația formulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Noul termen pentru eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu este miercuri, 12 iulie, însă decizia de peste două zile va putea fi contestată, de asemenea, la Tribunalul Constanța.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version