Magistraţii de la Judecătoria Medgidia au decis, luni, să-i respingă și a doua solicitare de eliberare condiţionată fostului ministru PSD al Transporturilor, Miron Mitrea.

sursa foto ziuaconstanta.ro
sursa foto ziuaconstanta.ro

Condamnat în februarie anul trecut la 2 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în dosarul privind lucrările de renovare la casa mamei sale din Voluntari, Miron Mitrea şi-a încercat norocul pentru a doua oară cu cererea de eliberare condiţionat.

La începutul lunii februarie, Mitrea s-a adresat direct magistraţilor de la Judecătoria Medgidia, dar aceştia i-au refuzat solicitarea pe motiv că dosarul său nu a trecut prin comisia de specialitate a Penitenciarului Poarta Albă, unde este încarcerat.

După ce a obţinut aviz favorabil de la comisia de specialitate, Mitrea şi-a înaintat din nou dosarul, însă judecătorii i-au refuzat pentru a doua oară eliberarea condiţionată.

Fostul ministru al Transporturilor a obţinut de la conducerea penitenciarului o reducere semnificativă a pedepsei, graţie cărţilor scrise după gratii, dar magistrații ezită să mai acorde eliberări condiţionate în baza unor asemenea argumente.

Totuşi, decizia de luni nu este una definitivă, astfel că Mitrea are speranţe că instanța superioară – Tribunalul Constanța – îi va permite să iasă din arest în viitorul apropiat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version