Miruna Pascu, mama șoferului drogat care a omorât cu mașina doi tineri la 2 Mai, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, prin decizia Tribunalului Bucurști, vineri după-amiază, după ce a fost reținută cu o zi înainte de procurorii DIICOT și a stat o noapte în Arestul Poliției Capitalei.

Conform referatului anchetatorilor, Miruna Pascu este acuzată că ar fi șantajat-o pe iubita fiului ei Vlad Pascu, Rebeca, devenită martor denunțător. A contactat-o de nenumărare ori pe o tânără, trimițându-i mesaje din care rezulta că dacă va colabora cu procurorii, va furniza presei informații compromițătoare despre aceasta.

Fata s-a panicat și le-a povestit polițiștilor tot ce știa despre Vlad Pascu din ultimii trei ani, de când s-au împrietenit.

Procurorii au folosit investigatori sub acoperire în cazul mamei lui Vlad Pascu, precum și în cercetările efectuate față de trei apropiați ai tânărului, reținuți și ei.

Vlad Pascu era cunoscut ca fiind consumator, dar și ca distribuitor de cantități mici, astfel încât dacă era prins să poată scăpa ușor.

Procurorii susțin, în baza declarațiilor denunțătoare și a interceptărilor din dosar, că mama tânărului le-ar fi furnizat droguri atât lor, cât și fiului său.

Procurorii au decis extinderea anchetei și pentru acuzațiile de trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

Potrivit referatului, procurorii DIICOT au dispus joi, în două cauze penale, reținerea a 4 inculpați și măsura controlului judiciar față de un altul – Mihai Pascu, tatăl tânărului.

Într-o cauză, s-a dispus măsura reținerii față de 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

S-a reținut că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, inculpații, în mod repetat, au deținut și comercializat droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a rezultat faptul că doi dintre inculpați s-au manifestat ca sursă principală de aprovizionare pentru cel de al treilea, care a achiziționat cantități mai mari, pe care ulterior le-a comercializat sub formă de doze.

În cea de a doua cauză instrumentată, s-a dispus reținerea unei inculpate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de influențare a declarațiilor.

Din cercetări a rezultat faptul că, în mod conștient și deliberat inculpata a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declarații de martor sau să facă declarații mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța privind săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

De asemenea, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, arestat preventiv într-o altă cauză, pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri. S-a reținut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanțe, în vederea consumului propriu, dar și pentru a le pune la dispoziția altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său.

Cu privire la un al treilea inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În urma celor 11 percheziții domiciliare efectuate în cadrul operațiunii ”Hydra”, au fost descoperite și ridicate cantitatea de aproximativ un kilogram canabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartușe de vânătoare, deținute ilegal, 12.500 de lei, 3 telefoane mobile și diverse arme albe (cuțite, săbii, macete).

În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Fragment din referat:

La data de 24.08.2023, în evidențele Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri, a fost înregistrat sub numărul de mai sus, procesul verbal de sesizare din oficiu întocmit la data de 24.08.2023 de către I.G.P.R.-B.C.C.C.O. București, Serviciul Antidrog, privind faptul că pe teritoriul României, cu precădere pe raza municipiului București și a județelor limitrofe, actionează un grup de traficanți de droguri de risc și mare risc, specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină dar și alte droguri sintetice.

Potrivit informațiilor inițiale, aceștia domiciliază pe raza municipiului București, desfășurându-și activitatea infracțională în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, din capitală, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind persoane cu un potențial financiar ridicat, care frecventează astfel de locuri.

Totodată, conform informațiilor obținute, persoanele în cauză furnizează diverse droguri de risc și mare risc, cu ocazia organizării de petreceri private care au loc în diverse locații private din mun. București, la care, de asemenea, participă persoane cu potențial financiar ridicat, din asa zisele cercuri exclusiviste ale high-life-ului bucureștean.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version