Valeriu Zgonea, fost preşedinte şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, trece prin momente delicate.

A fost trimis în judecată în luna februarie a acestui an, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Iar acum, Dumitru Dobrică, personajul pentru care a intervenit Zgonea, şi-a recunoscut faptele. Astfel, Dobrică, fost consilier judeţean în Buzău şi administrator al unei societăţi comerciale, a recunoscut că i-a oferit lui Zgonea foloase necuvenite în valoare de 62.143 de lei.

Banii reprezintă contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă de către Zgonea în judeţul Covasna.

În schimbul acestor foloase, Zgonea a intervenit pe lângă cei în măsură pentru a-l ajuta pe un apropiat al lui Dobrică să devină preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu, iar ulterior subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Dumitru Dobrică şi-a recunoscut faptele, în prezenţa avocatului, şi a acceptat să fie condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, urmând a se afla sub supraveghere pentru o perioadă de 2 ani şi 6 luni.

În plus, dacă magistraţii de la Tribunalul Buzău aprobă acordul de recunoaştere a faptelor, Dobrică ar urma să facă şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Pătârlagele sau Primăria Nehoiu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version