Procurorii DNA i-au adus la cunoștință soţiei lui Remus Truică, Irina Truică, schimbarea încadrării juridice din complicitate la înșelăciune în complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, în dosarul creditelor frauduloase de la BRD. 

irina-truica-
sursă foto ziuanewsro

Soţul ei a fost pus inițial sub acuzare de DIICOT, pentru constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și complicitate la spălare de bani. Remus Truică a fost plasat sub control judiciar, iar pe averea sa (conturi bancare, terenuri și imobile, inclusiv casa din Snagov) a fost instituit sechestru asigurător până la concurența sumei de 35 milioane euro.

“Semnătură de soție naivă”

Irina Truică susţine că acuzaţia care i se aduce “se rezumă la o semnătură de soție naivă”.

Despre prezentarea în faţa anchetatorilor, ea a spus că “este o declarație adevărată și atât”. “Nu cred că aici vine cineva împotriva cuiva, vii că ai fost chemat și ajuți cât poți procuratura, ceea ce mi se pare măcar de bun-simț”, a declarat Irina Truică la ieșirea din sediul DNA.

Ea a mai spus că încearcă de 5 ani să divorțeze dar procesul din Franța este tergiversat de soțul ei.

“Dosarul nu merge pentru că interesul soțului meu este să îl tergiverseze cât mai tare, astfel încât să nu se pronunțe – Doamne ferește! – vreun partaj, să fie definitiv, și între timp furnicuțe de off-shore-uri să-și facă diverse treburi, astfel încât să câștige timp. (…) Credeți că toată averea lui e sub sechestru? Nu știu ce are și ce n-are, dar urmează să se afle toate lucrurile astea. Sper”, le-a mai spus soţia lui remis Truică jurnaliştilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version