Elena Udrea poate fi extrădată în România, a decis, marţi, o instanţă din Sofia, care a acceptat cererea autorităţilor din țara noastră.

Însă decizia nu este definitivă, iar Udrea poate face apel în termen de 5 zile. Până atunci însă, ea rămâne în arestul Poliției de la Sofia. Astfel, ea va petrece după gratii Paștele.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat: „Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti, vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră. Procedurile sunt foarte clare, iar durata va fi comunicată de Poliţie, în colaborare cu partea bulgară”.

Autoritățile din România au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată pentru a-şi ispăşi condamnarea de 6 ani la închisoare în dosarul „Gala Bute”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version