Conducerea Universităţii Bucureşti a răspuns prompt autorităţilor şi a analizat lucrarea “Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV – XVI”, carte scrisă de George Copos după gratii.

sursa foto Facebook George Copos
sursa foto Facebook George Copos

Iar răspunsul celor de la Universitatea Bucureşti este unul cât se poate de clar: “avem de a face cu un tip de plagiat subtil realizat prin copiere deghizată şi/ sau repovestire”.

Mai mult, cei de la Universitatea Bucureşti susţin că “nu este vorba de un clasic copy-paste, ci de un autor profesionist care a realizat foarte multe parafrazări inacceptabile după lucrarea de disertaţie a domnului Cătălin Parfene (n.r. – istoricul care l-a reclamat pe Copos la Administraţia Naţională a Penitenciarelor)”.

Conducerea Universităţii Bucureşti susţine că George Copos a făcut aceleaşi greşeli ca şi istoricul Cătălin Parfene, lucrarea are acelaşi nume şi a fost girată de prof. univ. doctor Stelian Brezeanu, cel care s-a ocupat de Parfene în momentul în care şi-a realizat lucrarea de dizertaţie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version