Magistraţii de la Tribunalul Dâmboviţa au decis, vineri, ca afaceristul Ioan Niculae să rămână după gratii.

ioan niculae

Patronul Interagro a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul “Mită la PSD” şi încarcerat, în aprilie anul trecut, la Penitenciarul Găeşti.

Niculae a solicitat eliberarea condiţionată şi, în prima instanţă, a obţinut o decizie favorabilă din partea magistraţilor de la Judecătoria Găeşti.

Totuşi, cei de la Tribunalul Dâmboviţa au anulat decizia dată în prima instanţă şi au admis cererea procurorilor de menţinere a lui Niculae în arest.

Asta deşi afaceristul şi-a cerut scuze pentru ieşirea avută la ultimul termen, când spunea că ar fi mai bine să fie condamnat pe viaţă, a scris cinci cărţi după gratii, a obţinut anularea a 21 de zile din pedeapsă graţie muncii depuse şi a plătit integral prejudiciul.

Mai mult, apărătorii lui Niculae susţin că acesta a executat deja, fizic, minimul de fracţie necesară pentru a solicita eliberarea condiţionată, dar ei nu au reuşit să-i înduplece pe magistraţi.

Apropiaţii lui Niculae se tem că afaceristul nu a fost eliberat condiţionat tocmai din cauza scandalului creat în ultima vreme de cărţile scrise de diverşi puşcăriaşi notorii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version