Procurorii DNA Suceava l-au reţinut pe Florin Vasile Popescu, ofițer de poliție judiciară în cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigații Criminale, după ce l-au prins în flagrant când primea mită 700 de lei de la inculpatul Stănescu Ovidiu, care a încercat să-i cumpere influenţa.

catuse

UPDATE: Popescu a fost arestat.

Ofiţerul Popescu este prezentat miercuri instanţei Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, acuzat de 2 infracțiuni de luare de mită şi de trafic de influență. 

Totodată, procurorii anticorupție au început urmărirea penală, sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, a mituitorului. 

Referitor la prima dintre infracţiunile de luare de mită, în ordonanțele procurorilor se arată că ofițerul de poliție judiciară a pretins în perioada 30 aprilie – 11 decembrie 2015,  “direct și pentru sine, de la o persoană, suma de 1.000 euro și a primit printr-un intermediar suma de 500 euro (…)  în schimbul unui pretins ajutor pe care acesta l-ar fi acordat persoanei respective, ce a avut calitatea de suspect într-un dosar penal în care inculpatul desfășurase acte de urmărire penală”.

Apoi, în perioada octombrie – 18 noiembrie 2015, “inculpatul Popescu Florin Vasile, în aceeași calitate, cu intenție, a pretins, în mod direct și pentru sine, de la inculpatul Stănescu Ovidiu suma de 500 de euro, din care a primit efectiv 300 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Suceava – Secția Penală, învestit cu soluționarea unei cauze penale care privea o rudă a cumpărătorului de influență, trimisă în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor”.

De asemenea, Popescu a promis că îl va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a două persoane, să adopte o soluție favorabilă în acea cauză, respectiv să dispună punerea în libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsă mai blândă.

“Ulterior pronunțării condamnării în primă instanță la o pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare, inculpatul Popescu Florin Vasile a pretins, în mod repetat și la date diferite, sume de bani de la inculpatul Stănescu Ovidiu, sub pretextul că pedeapsa a fost aplicată în cuantum redus ca urmare a intervențiilor făcute pe lângă magistratul respectiv”, arată procurorii.

Marţi, 19 ianuarie, şpăgarul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 700 de lei de la Stănescu Ovidiu.

În dosar, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI și a Serviciului de Informații și Protecție Internă Suceava.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version