Declarație surprinzătoare din partea lui Gabriel Oprea, după ce și-a atras oprobriul public prin apelul la senatori să-l salveze de urmărirea penală în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: va renunța la imunitate înainte de alegeri, ceea ce înseamnă că va demisiona din Parlament.

sursă foto: revista22.ro
sursă foto revista22ro

“Sunt convins că în scurt timp voi renunţa la această imunitate. Până la alegeri. Cred că a fost şi o capcană politică. Am văzut că toate partidele au votat acest lucru, ceea ce e un lucru neobişnuit. (…) Nu mai fac politică. Am cedat, trebuia sa fac la fel ca prima oară, să cer ridicarea imunităţii”, a spus Oprea în această seară, la Antena 3.

Anunțul său vine cu o zi înaintea protestului din fața Parlamentului, la care se mobilizează pe rețelele de socializare mii de bucureșteni.

Pentru salvarea lui de cercetarea penală au votat 73 de senatori, cei mai mulți din PSD și ALDE.

Audiat ieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un nou termen din dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu utilizarea fondurilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), fostul ministru de Interne s-a disculpat, inculpându-se:

“Sunt proceduri parlamentare (votul din Senat pentru încuviințarea urmăririi penale), nu le-am făcut eu. Le-am cerut colegilor să mă apere pentru că chiar sunt nevinovat. Din păcate, la datorie, se mai întâmplă şi tragedii”, a declarat Gabriel Oprea la sediul instanţei supreme.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version