La Înalta Curte de Casație și Justiție s-a desfășurat, marți, primul termen pe fond al procesului în care Ludovic Orban este acuzat de folosirea influenței în vederea obținerii unor foloase necuvenite.

ludovic_orban_jurnalistii.ro

Orban, care nu este dispus să-și recunoască fapta, este acuzat că în prima parte a anului, când era propus de PNL pentru funcția de primar al Capitalei, i-a solicitat 50.000 de euro unui afacerist pentru a-și promova imaginea la două posturi de televiziune.

În schimbul banilor respectivi, firma afaceristului urma să fie avantajată în relația cu Primăria Capitalei în cazul în care Orban devenea noul primar.

Înainte de a da ochii cu magistrații, Orban a precizat că “rechizitoriul DNA mi se pare destul de subțire. Nu am pus mâna pe niciun ban și nici nu mi-am folosit influența. În 26 de ani de carieră nu am fost suspectat măcar o dată de corupție”.

Pentru că nu a vrut să-și recunoască fapta și să fie judecat în procedură simplificată, Orban urmează să dea o declarație în fața instanței la următorul termen, respectiv pe 18 octombrie.

Tot atunci, urmează să fie audiați, la solicitarea lui Orban, și afaceristul Tiberiu Urdăreanu, Cosmin Gușă, șeful de la Realitatea TV, și Sorin Oancea, directorul B1 TV.

Cei trei ar fi oamenii incriminați de procurori, respectiv că Orban i-ar fi solicitat lui Urdăreanu să plaseze șpaga de 50.000 de euro lui Gușă și Oancea, însă liderul PNL este convins că cei trei vor da declarații care să-l avantajeze pe el.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version