Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov anunță, joi, reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Septimiu Piscoi, zis și Gambino Lorenzo, Petru Piscoi, Alexandru Sebastian Bacs și Ovidiu Ștefan Benghiac.

Cei patru sunt acuzați de comiterea infracțiunii de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Conform anchetatorilor, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că la începutul anului 2018, inculpatul Piscoi Septimiu și-a stabilit domiciliul din judeţul Mureş în municipiul Brașov, demarând cu această ocazie activitatea de comercializare a etnobotanicelor.

S-a reţinut faptul că inculpatul a procurat substanțele din Polonia, prin intermediul on-line, coletele cu substanțe active fiind direcționate ulterior către adresa de domiciliu a fratelui său, inculpatul Piscoi Petru.

De asemenea, inculpatul Piscoi Septimiu a comercializat în repetate rânduri substanţe psihoactive inculpatului Benghiac Ovidiu Ştefan pe care acesta le-a utilizat în prepararea unor produse de tip „etnobotanice”, prin stropire a plantelor comune.

Ulterior, inculpatul le ambala în pliculeţe şi le comercializa atât la locuinţa sa, în apropierea imobilului sau în alte locuri din cartierul unde locuia efectiv, la preţul de 50 lei, eventualii consumatori putându-şi confecţiona aproximativ 5 ţigarete dintr-o asemenea cantitate.

În cursul zilei de miercuri, procurorii DIICOT Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Brașov au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Brașov, a orașului Ghimbav și pe raza municipiului Târgu Mureș, ocazie cu care au fost ridicate aproximativ 110 grame substanţă activă Fubinaca, ce urma a fi preparată prin fierbere şi stropire a plantelor (se pot obţine 5 kg fragmente vegetale pentru vânzare) şi 300 grame fragmente vegetale preparate cu substanţa activă Fubinaca, pregătite pentru vânzare.

Valoarea pe piaţă a substanţelor psihoactive găsite, în cazul vînzării, este în sumă de aproximativ 60.000 euro.

De asemenea, a fost ridicată şi indisponibilizată suma de 105.000 de euro și 22.500 de lei obţinută de către inculpaţi din comercializarea respectivelor substanţe.

De remarcat că procurorii au intrat pe fir în acest caz după ce s-a stabilit că două persoane care au fost condamnate pentru comiterea unor infracţiuni de omor erau clienţi ai inculpaţilor şi au comis faptele sub influenţa produselor psihoactive.

În cursul zilei de joi, inculpații vor fi prezentați magistraților de la Tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version