Procurorii DNA au descins cu „mascații” DGA, marți, la Primăria Satu Mare condusă, începând din anul 2016, de UDMR-istul Kereskenyi Gabor.

După percheziții, anchetatorii au ridicat mai mulți saci cu documente, într-un dosar privind fraudarea fondurilor europene.

Infracțiunile au fost comise timp de doi ani, în perioada 2020 – 2021.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a transmis un comunicat, fără a preciza care este instituția în care au descins anchetatorii:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate corupţiei şi de fraudare a fondurilor europene comise în perioada 2020-2021. În cursul zilei de 22 martie 2022, ca urmare a obţinerii autorizării legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii la sediul unei instituţii publice din municipiul Satu Mare. În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie”. 

Descinderile au avut loc exact în ziua în care primarul Kereskényi Gábori a prezentat ministrului Mediului, Tánczos Barna, trei proiecte valoare de 18,5 milioane de lei, depuse de Primăria Municipiului Satu Mare la Administrația Fondului de Mediu (AFM), potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei.

Kereskényi Gábori

„Totodată, primarul municipiului a solicitat găsirea unor soluții privind combaterea ciorilor din parcuri, precum și sprijin pentru continuarea măsurilor de combatere a depozitărilor ilegale de deșeuri”, se mai arată în mesaj.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version