Fostul premier Victor Ponta, fostul ministrul Dan Șova și fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurențiu Ciurel, au sosit, marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la al doilea termen din procesul Turceni-Rovinari, după ce dosarul a ieșit din camera preliminară unde a stat 60 de zile.

ponta dna-digi
sursă foto digi24

Primul care va fi audiat și va da o declarație de inculpat este Laurențiu Ciurel, menținut în funcție de Guvernul Ponta și după ce dosarul a fost trimis în judecată. El a fost demis la începutul lui decembrie, după venirea la putere a Guvernului Cioloș.

Victor Ponta a sosit la ÎCCJ ora 12.00, la puțin timp după Dan Șova.

”Să mă uit să n-aveți tigaia!”, le-a spus el jurnaliștilor, vizibil deranjat că îl filmează și asaltează cu întrebări – la care a refuzat să răspundă.

”Bietul” Laurențiu Ciurel

”O audiere a bietului Laurențiu Ciurel (victimă colaterală) care nu va interesa pe niciun jurnalist deoarece nu are nicio treabă cu mine”, a scris Ponta pe Facebook înainte de a se prezenta la proces.

El a încercat să minimalizeze importanța momentului, ironizând ””procedura” politico-mediatică din curtea Instanței”. Cu jurnaliștii de la trusturile de presă private a fost mai blând, dar despre conducerea agenției de presă a statului Ponta a scris că ”vrea să se arate obedientă și lingușitoare cu noua Putere, că poate se uita că a fost numită de vechea Putere și rămâne în funcție schimbând barca și făcând “servicii”.

5 inculpați în dosar

În acest dosar sunt 5 inculpați. Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat “Ponta Victor-Viorel”.

Şova este acuzat şi el de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), 3 infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Laurențiu Ciurel este acuzat de 3 infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată.

Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, este acuzat de 5 infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată.

Laurențiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CE Turceni, este acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version