Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

Poteraș a fost achitat în noul dosar de mită (1 mil. de euro). Este eliberat condiționat

Eliberat în vara trecută după 5 ani de detenție în urma unei condamnări de  ani de închisoare, Cristian Poteraș, fostul primar PDL al Sectorului 6 București, a fost achitat, marți, în noul dosar de corupție.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este însă definitivă, astfel că poate fi atacată cu apel, de procurorii DNA.

Poteraș este acuzat că a primit mită aproximativ un milion de euro, pentru a aproba un proiect imobiliar şi a atribui preferențial contracte din bani publici.

În acelaşi dosar, instanţa a dispus achitarea firmei SC Tettas SRL, precum şi a administratorului acesteia, Iulian Constantin, judecat pentru dare de mită.

Fostul primar PDL Cristian Poteraș a fost eliberat condiționat

Magistraţii au mai dispus ridicarea măsurilor asiguratorii în cauză.

Dosarul a fost trimis în judecată pe 28 decembrie 2018.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2007, Cristian Poteraş, în calitate de primar al Sectorului 6 Bucureşti, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale înregistrate într-o ţară UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la aceştia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 de euro.

Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi în schimbul emiterii autorizaţiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizaţii de demolare, certificat de urbanism şi autorizaţii de construire).

În anul 2009, mai spune DNA, Poteraş a pretins de la Iulian Constantin şi SC Tettas SRL Bucureşti un procent de 15% din contravaloarea plăţilor efectuate, în schimbul atribuirii unor contracte de achiziţie publică către societatea menţionată anterior şi pentru efectuarea plăţilor pentru produsele furnizate şi a primit de la aceştia, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 de dolari.

Conform DNA, atribuirile s-au realizat fără planificarea investiţiilor anterior demarării procedurilor de achiziţie, fără bugetarea sumelor şi prin aplicarea unor proceduri de achiziţie publică directă interzise de dispoziţiile legale în legătură cu furnizarea, livrarea şi instalarea unor sisteme inteligente de parcare.

Pe perioada mandatului de primar deţinut de Poteraş, societăţii Tettas SRL i-au fost atribuite de către Primăria Sectorului 6 patru contracte pentru furnizarea unor sisteme de parcare inteligente, cu o valoare de 40.314.575 lei, din care au fost decontaţi 33.880.387 lei.

20 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv