Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a declarat, marți, că în rândul reprezentanților instanțelor din România au fost înregistrate 546 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 5 fiind internați la Terapie Intensivă, precum și 3 decese la cei care au avut COVID-19.

„Am fost în contact cu curțile de apel. Nu există o situație centralizată la fiecare Curte de apel. Sunt în legătură permanentă cu CSM. Pe baza datelor, avem 546 de persoane infectate în instanțe. 5 cazuri la Terapie Intensivă. La nivel național sunt 3 decese.

În debutul pandemiei, Ministerul Justiției a alocat fonduri și materiale necesare pentru protecția instanțelor și parchetelor. Efortul financiar al MJ a fost 34 milioane de lei. Situația trebuie permanent abordată cu măsuri, așa cum am luat măsuri în primă fază.

Ministerul Justiției e pregătit să intervină în limita competențelor dacă ajungem la concluzia că va fi necesară o intervenție de ordin legislativ, care să permită CSM să efectueze o organziare a activității în raport de provocările din fiecare instanță și parchet.

În concluzie, suntem pregătiți să continuăm eforturile de echipare și suntem pregătiți să intervenim dacă situația o cere”, a precizat Predoiu, într-o conferință de presă.

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version