Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea privind carantinarea și izolarea intră la vot final în Senat / Cazanciuc: „Vom face plen în fiecare zi, începând de sâmbătă” / „E nevoie de mai multe modificări” / JUSTIȚIE: Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși în Italia / Amândoi sunt condamnați și vor fi aduși în țară pentru a fi încarcerați / EXTERNE: Grecia testează toți turiștii / 

Breaking News:
 

Predoiu cere detaşarea la MJ a judecătoarei care a dat o decizie favorabilă lui Dragnea

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a solicitat Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), detaşarea la minister a judecătoarei Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel Bucureşti, cea care a dat o decizie favorabilă fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Solicitarea lui Predoiu figurează pe ordinea de zi de joi a ședinței Secției pentru procurori a CSM, la punctul 5. (Vezi document la finalul articolului)

Judecătoarea Nicoleta Nolden a anulat, în octombrie 2019, hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM din decembrie 2018, prin care a fost stabilită componenţa completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ privind numărul şi tragerea la sorţi a completurilor de 5 judecători pe 2019.

Decizia judecătoarei Nolden a fost luată în procesele conexate deschise de judecătoarea Camelia Bogdan şi de deputatul PSD (fost PMP) Octavian Goga.

Camelia Bogdan se judecă cu Inspecţia Judiciară după ce a fost exclusă pentru a doua oară din magistratură. Procesul ei este judecat la ÎCCJ de un complet de 5 judecători de la contencios administrativ.

Deputatul Octavian Goga a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni cu suspendare, pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis, în 24 septembrie 2018, de către un complet de 5 judecători al ÎCCJ.

Dacă ar rămâne definitivă, decizia pronunţată de judecătoarea Nolden în cazurile Camelia Bogdan şi Octavian Goga l-ar putea ajuta şi pe fostul lider PSD Liviu Dragnea, au explicat pentru G4media.ro surse judiciare.

Concret, o astfel de decizie judecătorească definitivă ar declara ilegal constituit și completul de 5 judecători care l-a aruncat în spatele gratiilor, Dragnea ar putea face contestaţie în anulare şi, după modelul Udrea sau Bica, ar putea obţine şi el rejudecarea apelului. Ba chiar mai mult, în faza de apel, el ar putea cere judecarea dosarului de la fond, de la zero, întrucât sentinţa de condamnare de la fond (prima sentinţă) nu a fost dată de un complet de 3 judecători specializat pe corupţie, aşa cum a decis CCR, au explicat magistraţii consultaţi de G4media.ro.

Judecătoarea Nicoleta Nolden (fostă Cristuș) este considerată o apropiată a Liei Savonea, fosta şefă a CSM.

Nolden a obligat Secția pentru procurori a CSM, în 14 iulie 2019, să îi prelungească activitatea în profesie procuroarei Puiu Zarafina, de la Secția Specială, după împlinirea vârstei de 65 de ani.

Zarafina o ancheta, alături de procuroarea Adina Florea, pe fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, în dosarul aducerii în ţară, după extrădarea din partea autorităților din Indonezia, a fugarului Nicolae Popa, fost director al FNI, condamant definitiv la 15 ani de închisoare.

Puiu Zarafina îl cercetează pentru presupuse abuzuri şi pe procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, anchetatorul lui Mazăre și Nicușor Constantinescu. Puiu Zarafina ar avea în lucru și un dosar al procurorului Cristian Ban, membru CSM.

Judecătoarea Nicoleta Nolden a fost consul la Bonn şi este măritată cu un judecător german din Koln.

110 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv