Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ propunerilor ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pentru numirea Giorgianei Hosu în funcția de procuror-șefi al DIICOT și a Gabrielei Scutea în cea de procuror general al României, după ce le-a audiat, marți.

În schimb, Crin Bologa, propus pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a primitaviz  pozitiv.

Avizul CSM este consultativ, dar obligatoriu, înainte ca propunerile de numire să fie transmise de Predoiu către președintele Klaus Iohannis.

După aflarea rezultatului, ministrul Cătălin Predoiu a declarat: ”Nu sunt dezamăgit, nu este o surpriză pentru mine. Vreau doar să precizez că există un întreg ansamblu de date care trebuie luate în calcul, care nu țin doar de prestația în fața comisiei. Cred că asta explică diferența între poziția ministerului și poziția CSM. Se pare că aici la consiliu lucrurile au stat invers, excesul de emotivitate al unora dintre candidați a contat în rezultat”.

Georgiana Hosu, întrebată dacă se retrage din cursă, a declarat: ”În acest moment, nu o să iau nicio hotărâre. Orice variantă poate sta în picioare. În acest moment asigur conducerea și reprezentarea DIICOT”.

Giorgiana Hosu a fost adjuncta fostei șefe a DIICOT, Alina Bica – în prezent condamnată la 4 ani de închisoare cu executare și dată în urmărire internațională.

Soțul Giorgianei Hosu, Dan Hosu, este trimis în judecată, din 2017, într-un dosar de corupție.

Iar Scutea a fost secretar de stat la Ministerul Justiției pe vremea ministrului Florin iordache și a celebrei OUG 13 de salvare de la pușcărie a lui Liviu Dragnea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version