Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă trimiterea în judecată a lui Constantin Cernescu, primarul oraşului Hîrlău.

Constantin Cernescu (sursa foto ziare-pe-net.ro)
Constantin Cernescu (sursa foto ziare-pe-net.ro)

Acesta a fost trimis în judecată sub control judiciar, fiind acuzat de abuz în serviciu, două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Cernescu este acuzat că a obţinut mai multe beneficii de pe urma unui înţelegeri ilegale încheiate între Ioan Amariei, fostul şef al Ocolului Silvic Hîrlău, şi un denunţător care vroia să pună mâna pe mai multe contracte puse la bătaie de autorităţi.

De altfel, Ioan Amariei a fost trimis şi el în judecată sub control judiciar, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, şapte infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual şi patru infracţiuni de instigare la fals intelectual.

Alături de cei doi, au fost trimişi în judecată şi ceilalţi membri ai grupării considerată o adevărate Mafie a defrişărilor ilegale. Florin Ţăpuşă, viceprimarul din Hîrlău, a fost trimis în judecată pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu. Mihai Vătavu, şoferul personal al lui Amariei, a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu. Dumitru Simionescu, şeful poliţiei Hîrlău, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Pavel Dulgheru, fost consilier superior la Garda Forestieră, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Iar Marian Dumitru, Liviu Vasile Gheorghiţeanu, Constantin Curcă şi Carmen Amelia Sava, toţi membri ai Comisiei de recepţie, au fost trimişi în judecată pentru fals intelectual şi abuz în serviciu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version