Primarul Mihai Chirica de la Iași, migrat de la PSD la PNL înainte de a obține actualul mandat, a fost trimis în judecată, „la pachet” cu subalternii săi complici, de procurorii DIICOT, potrivit portalului instanţelor.

Dosarul a fost înregistrat, vineri, la Curtea de Apel Iaşi.

În dosar sunt 26 de inculpaţi, întrecare funcţionari din Primăria Iaşi şi Poliţia Locală Iaşi, precum şi oameni de afaceri şi membri ai familiei Zămosteanu.

Dintre subalternii lui Chirica, au fost deferiţi justiţiei actualul arhitect-şef al municipiului Iaşi, Alexandru Mustiaţă, antecesoarea acestuia, Raluca Mocanu,precum și şeful Direcţiei Juridice.

Conform comunicatelor emise anterior de DIICOT, acuzaţiile din dosar sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Ancheta vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism. 

Chirica este judecat deja în două dosare de corupție, iar un al treilea a fost închis, deparece s-a împlinit termenul de prescriere a infracțiunilor comise de acesta.

Primarul traseist de la PSD la PNL Mihai Chirica, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
Chirica, despre trimiterea lui în judecată: Sunt surprins, nu există niciun prejudiciu pentru bugetul local
Primarul Chirica (PNL via PSD), trimis în judecată în al doilea dosar de corupție
Contestațiile și excepțiile depuse de primarul Chirica (PNL) au fost respinse; începe judecarea dosarului de corupție
Primarul Chirica scapă, cu ajutorul CCR, de unul dintre dosarele în care este judecat: Faptele s-au prescris
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version