Acuzat de două infracţiuni de luare de mită, primarul demisionar al municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, a fost condamnat, miercuri la 3 ani de închisoare cu executare. Sentința judecătorilor Tribunalului Caraș-Severin nu este definitivă, astfel că atât el, cât și procurorii DNA, o pot contesta.

sursa foto: tion.ro
sursa foto tionro

Instanța i-a găsit vinovați și pe ceilalți doi inculpați din dosar, însă aceștia au scăpat cu pedepse neprivative de libertate.

Astfel, Stelian Tăune, acuzat de dare de mită, a primit 8 luni de închisoare cu suspendare iar Antonia Șandru, 2 ani de închisoare cu suspendare (pentru complicitate la luare de mită) – ambii cu termen de încercare de 2 ani.

Pentru Stepanescu, judecătorii au mai decis menținerea controlului judiciar pe o durată de 60 de zile – el fiind anterior și arestat preventiv -, plus confiscarea sumei de 45.000 de lei.

Instanța a constatat că acesta i-a înapoiat denunțătorului suma de 27.000 de lei.

Stepanescu a fost reținut în 20 noiembrie 2015 de procurorii DNA iar după ce a fost arestat preventiv, el a demisionat, în 23 noiembrie, atât din funcția de primar al municipiului Reșița, cât și din cea de președinte executiv al PSD Caraș-Severin.

Dosarul a fost trimis în judecată în 14 decembrie iar după nici 4 luni a fost pronunțată sentința instanței de fond.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version