Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare au decis, luni, reţinerea pentru 24 de ore a lui Vasilică Ologu, primarul comunei Darvari, şi a Marianei Văcaru, secretara primăriei respective.

sursa foto oradeiasi.oradestiri.ro
sursa foto oradeiasi.oradestiri.ro

Decizia a fost luată graţie unei anchete la care au participat reprezentanţi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale ale IPJ Mehedinţi.

Vasilică Ologu şi Mariana Văcaru sunt acuzaţi de instigare la delapidare, instigare la fals intelectual, instigare la uz de fals, fals intelectual şi uz de fals.

Conform oamenilor legii, cei doi au falsificat mai multe documente oficiale în urma cărora unul dintre aceştia a obţinut ilegal sume de bani reprezentând indemnizaţia aferentă perioadei noiembrie 2015-februarie 2016, prejudiciind bugetul statului cu peste 10.889 lei deoarece în perioada respectivă era cu contractul de muncă suspendat.

Vasilică Ologu şi Mariana Văcaru au fost încarceraţi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Mehedinţi. Marţi vor fi prezentaţi magistraţilor de la Judecătoria Vânju Mare, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version