La începutul anului, după mizerabila manevră cu OUG 13, am scris pe SECUNDA: 3,2 milioane de români i-au pus țara în brațe condamnatului la pușcărie cu suspendare Liviu Dragnea pentru că alte 11 milioane de concetățeni au făcut ceva pe el de vot!
Și, din cauză că Dragnea are o mare problemă în Justiție, NU vom avea parte de construcție, ci de atacuri la Justiție, la DNA și la președintele țării!

Dar am mai scris că dacă se va găsi CINEVA care să-i asigure LIBERTATEA lui Dragnea, vom putea vorbi despre o anumită normalitate în administrarea Românei. Dacă NU, vom avea numai probleme.
Și am avut dreptate până acum. Mai mult, se pare că voi avea și în continuare – adică vom intra într-o normalitate; doar acceptabilă, din nefericire, departe de ceea ce ne dorim!

Iată la ce mă refer: NU e clar dacă s-a găsit CINEVA să-l salveze pe Dragnea, dar prin pensionarea magistratului Ana-Maria Dascălu din completul de trei judecători de la ÎCCJ care îl judecă, LIBERTATEA șefului PSD se prelungește pentru un timp, cel puțin un an, prin înlocuirea judecătoarei.

Ce argument am? Noul magistrat din Completul de trei NU vrea să citească dosarul, ci vrea să-i chestioneze personal pe inculpați și pe martori, pentru a-și face propria opinie. Efectul? Se reia întreaga cercetare judecătorească în dosarul lui Dragnea și al Bombonicăi. De la zero!

De ce pensionare “programată”, suspectă? La data când a fost ales completul de la ÎCCJ, judecătoarea Ana-Maria Dascălu știa că se va pensiona.

De fapt, în 2016, Dascălu împlinise vârsta de pensionare, dar a cerut CSM o prelungire de un an, care i s-a aprobat până în octombrie 2017! Adică pensionare programată!

Este de prisos să vă mai spunem că Dascălu știa că o astfel de speță nu se poate finaliza într-o perioadă scurtă de timp – până la pensionara ei, octombrie 2017!

Și, pentru a evita situația de astăzi, judecătoarea Dascălu avea o soluție simplă: să se recuze.

De ce nu s-a recuzat judele Dascălu? Poate vom avea șansa ca un procuror deștept să descopere mobilul magistratului Dascălu, care a primit un salariu pe măsură ca să blocheze un proces și care va încasa drept bonus o uriașă pensie specială!

Procesul lui Dragnea a început în 31 ianuarie 2017, exact în ziua în care România, la ora 22:00 – “noaptea ca hoții” -, a fost zguduită de OUG 13!

Vă reamintim că în acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Aici articolul despre OUG 13…

Iordache l-a salvat pe Dragnea pe furiș de pușcărie! Guvernul a aprobat OUG de modificare a Codurilor penale. Grațierea – prin proiect de lege
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version