Procurorii din consiliul superior al Magistraturii (CSM) blochează validarea lui Lucian Netejoru în funcția de șef al Inspecției Judiciare într-un nou mandat, pentru care a candidat singur în luna martie, fiind declarat câștigător în ciuda faptului că procurorii din comisie l-au contestat și, în final, au părăsit sala de concurs.

Lucian Netejoru șeful Inspecției Judiciare

Marți este o nouă încercare a șefei CSM, Lia Savonea, de a convoca plenul consiliului, după ce a eșuat luni, când procurorii au boicotat ședința, astfel că nu a fost cvorum.

Nici procurorul general interimar, Bogdan Licu, nu s-a prezentat la ședința de plen.

A venit numai ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall (PSD), care a declarat că va reveni atunci când va fi chemată de Savonea.

Este de așteptat ca majoritatea membrilor Secției pentru procurori a CSM să lipsească și miercuri, astfel încât ședința să nu aibă loc, din lipsă de cvorum.

Aceasta, mai ales pentru faptul că Lia Savonea le-a transmis mesaj abia marți seară la ora 22.00, pentru convocarea unei noi ședințe de plen.

În plus, Secția pentru procurori a CSM are alt program pentru miercuri.

Amintim că mandatele lui Netejoru și adjunctului său, Gheorghe Stan – care între timp a fost numit procuror-șef la Secția specială, în ianuarie anul acesta, iar recent a fost votat de Camera Deputaților judecător la CCR – au expirat la 1 septembrie 2018, dar le-au fost prelungite prin OUG, la propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a fost revocat recent de Liviu Dragnea. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version