Tribunalul Mureș a retrimis, miercuri, Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Târgu Mureș, pentru remedierea neregularităților,  rechizitoriul din 12 februarie primit în dosarul primarului municipiului Reghin, Maria Precup, trimisă în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu.

maria-precup-reghin-
<strong>Maria Precup<strong>

După două luni și două săptămâni, judecătorul de cameră preliminară a constatat nulitatea relativă și a exclus mijloacele de probă efectuate cu încălcarea legii. În termen de 5 zile, DNA trebuie să remedieze neregularitățile și să-și exprime un punct de vedere cu privire la menținerea soluției de trimitere în judecată sau de restituire a dosarului la procuror.

Încheierea nu are cale de atac, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mureș, judecătorul Daniela Chertes.

Apărătorul primarului din Reghin a depus la dosar, la termenul precedent, un document prin care invoca o serie de excepții referitoare la încadrarea juridică a faptei și neregularitatea actului de sesizare a instanței.

În dosar este judecată și Camelia Diaconu Hărșan, arhitectul șef al orașului,  pentru complicitate la abuz în serviciu, uz de fals și fals intelectual, în formă continuată, precum și Sebastian Iuliu Moldovan, administrator al unei societăți – pentru dare de mită, complicitate la abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată – și Mihai Țocu, diriginte de șantier, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual, în formă continuată.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version