Miercuri s-a judecat la Curtea de Apel București un nou termen al dosarului în care Neculai Onțanu, fostul primar al Sectorului 2, este acuzat de luare de mită.

Onțanu a fost trimis în judecată în urma unui denunț făcut de Cristi Borcea, fostul acționar al echipei de fotbal Dinamo București. Aflat la ananghie, după gratii, Borcea l-a dat în gât pe Onțanu în speranța că își va face viața mai lejeră.

Conform anchetatorilor, Onțanu a primit de la Borcea, în perioada 2006-2007, un teren de 1.500 de metri pătrați în zona Barbu Văcărescu, din București, teren evaluat la aproape 1,5 milioane de euro.

În schimbul acestui folos, Onțanu trebuia să tragă de sforile necesare pentru a-l face pe Borcea proprietar peste mai multe terenuri din Sectorul 2, terenuri ce totalizau 83.500 de metri pătrați.

Alături de Onțanu au fost trimiși în judecată și aghiotanții acestuia, respectiv avocata Loredana Radu, acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani, Toma Șutru, fost secretar al Consiliului Local, acuzat de luare de mită și spălare de bani, și Aurel Radu, acuzat de complicitate la luare de mită și spălare de bani.

La termenul de miercuri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat că vor 10 ani de închisoare pentru Onțanu și pedepse aproape la fel de mari pentru ceilalți inculpați.

“Având în vedere că, în calitate de primar al Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu a acceptat promisiunea unor foloase necuvenite de la martorul denunțător Borcea Cristian pentru reconstituirea unui drept de proprietate asupra mai multor terenuri și a primit un teren cu o valoare de peste 1,4 milioane euro, vă rog să dispuneți condamnarea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită la o pedeapsă cu executare orientată către maxim”, a fost anunțul ferm făcut de unul dintre procurorii DNA.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version