Istvan Beke şi Zoltan Szocs, cei doi lideri ai grupării Mişcarea celor 64 de Comitate, urmează să apară marţi în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

extremisti maghiari, Szőcs Zoltán, beke

Beke şi Szocs se află după gratii, fiind acuzaţi că puneau la cale un atentat care ar fi trebuit să aibă de Ziua Naţională a României, pe 1 decembrie, în Secuime.

Beke este acuzat în mod oficial de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi de nerespectarea regimului materiilor explozive. În schimb, Szocs este acuzat de instigare la săvârşirea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi de instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive.

Procurorii DIICOT consideră că cei doi sunt pericol public şi solicită prelungirea mandatelor de arest preventiv cu încă 30 de zile. Oamenii legii susţin că Beke Istvan este administratorul SC BIA Electronic SRL şi folosea pentru antrenament un teren situat pe raza localităţii Estelnic.

De altfel, la percheziţiile efectuate la casa lui Beke Istvan, oamenii legii au descoperit “195 de dispozitive explozive clasa articole pirotehnice categoria a III-a cod FP3, dintr-un total de 400 bucăţi achiziţionate cu încălcarea legii; materii explozive — clasa articole pirotehnice categoria a II-a cu fum alb; dispozitiv de iniţiere şi temporizare a impulsurilor electrice de 12 V”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version